En bra start på ett nytt år

Chrysler Building från Tribeca (kanske?)

New York bjöd på storstadskänsla, snö och sevärdheter. Med lägenheten på Upper East Side som utgångspunkt gjorde vi kortare och längre exkursioner. Central Park och The Metropolitan Museum of Art låg händigt bara ett par kvarter upp, men för de längre utflykterna tog vi tunnelbanan. Kommer inte riktigt ihåg alla ställen som besöktes men Ground Zero, SoHo, TriBeCa och Times Square är väl en bra start. Det nya året firades in med pompa och ståt uppe i en hotellbar i närheten av Times Sq och festligheterna fortsatte in på småtimmarna innan fyra trötta pojkar tog taxin tillbaka till lägenheten för ett par timmars sömn.

Vid halv elvatiden ringde klockan och vid elva var vi officiellt ute u lägenheten. En taxiresa senare sitter vi alla vid gaten på Newark och väntar lite apatiskt på Continental Airlines kärra mot Miami. Efter en tretimmars flygning och ungefär lika många timmar sömn landade vi mjukt i Florida, plockade upp våra väskor och blev upphämtade av min isländska kollega och tillika kompis Olafur. I hans bil åkte vi sedan 40 min norrut till Fort Lauderdale, där vi i ett stort gäng hade hyrt ett stort hus med pool och allt. Kändes konstigt att lämna ett vitt och kallt New York vid tretiden för att ett par timmar senare stiga ur flygplatsen i Miami och mötas av den tjugofemgradiga natten.

Fångarna på Fortet

Playa del Lauderdale

For the birds

Efter ett par riktigt lata dagar på stranden och vid poolkanten var det dags att säga tack och adjö till ”Fortet”, som huset kom att kallas i folkmun, och fas tre av resan kunde inledas; roadtrip! En del av ”fångarna” på Fortet var tvungna att bege sig tillbaka till Georgia pga terminsstarter och dyligt trams medan en tapper elva man (och kvinn) stark skara beslutade att äventyra vidare. I två bilar åkte vi lite ostrukturerat ner mot the Keys, öarna i södra Florida, med den sista ön Key West som destination. Riktigt coolt att åka dit då man kör på broar mellan små öar med Atlanten till vänster och Mexikanska Golfen på höger hand. Väl ute på Key West fortsatte det hårda livet; sol, bad och lite picnic på stranden. Höjdpunkten var nog dock när vi hoppade på en fet katamaran och seglade ut en mil till ett korallrev för lite snorkling.

The Life Aquatic (bilden lånad från min norska kollega Mellie)

Blev lite paff då jag hoppat i vattnet och simmat tjugo meter mot själva revet och får syn på en en och en halv meter lång revhaj som gled omkring några meter under oss. Eller som Christian uttryckte det ”Should we be concerned?”. Nåväl, hajarna visade inget större intresse för oss och lite senare siktades även en ännu större best på runt två meter. Helt otrolig upplevelse att få simma så nära så stora fiskar!

Efter en knapp timme i vattnet var det dags att styra kosan hemåt. Till en stor och sjunkande sol med reggae-musik i båtstereon seglade vi tillbaka mot Key West och som en skänk från ovan ingick fri bar på tillbakavägen. Hade jag fått välja ett tillfälle på hela den här resan jag skulle vilja leva kvar lite längre i så hade det varit den här biten.

This aint Seaworld, this is real as it gets!

Key West var slutdestinationen och efter en natt där påbörjades den långa hemresan. Efter en dags bilande med sporadiska stopp för strand, sol och mat nådde vi Tampa och Floridas västkust på kvällen. Nästa morgon tog vi en snabb titt på Tampa-bukten innan vi snabbt lämnade Tråk-Tampa bakom oss för ett roligare Orlando. Här närvarades Orlando Premium Outlet Mall med största nöje, även om yours truly inte hade planerat att handla något så blev det ändå några nyförvärv.

Då vi var klara med Orlando (Premium Outlet Mall) brände vi upp till Gainesville där jag varit förut för att hälsa på Matt som också besöktes förra gången. Riktigt kul att träffa Matt och Vivi igen – vi kan väl säga att risken är överhängande att jag åker ner dit igen nångång senare i vår.

Med en fet amerikansk brunch i magen avverkades dagen efter de sista sex timmarna bilväg mellan G-ville och ATL och så var man hemma igen. Bästa jullovet hittills i mitt liv.

2 kommentarer

Under atlanta, det hårda livet, förenta staterna, fest, florida, Fort Lauderdale, GRSP-kollegor, Key West, Miami, New York, sightseeing, snorkling, sol, utflykt

2 svar till “En bra start på ett nytt år

  1. Linge

    Hej alla ”Delish killar”!!
    Ni vet hur livet ska njutas! Härligt att se att gänget är ”intact”!

    / Linge

  2. anton88

    Tjena Linge! Klart gänget är intakt! ;-) Vi får kanske ta den där omtalade ölen nån gång i sommar?

Lämna en kommentar